kwaliteitswerkplaats 2 | 23 jan 2017

Waar staan we nu?

Afgelopen weken is er in verschillende groepjes verder gewerkt aan een monitor voor elk kwaliteitsthema’s en zijn de teksten en criteria aangepast en vernieuwd. In deze nieuwe teksten zijn ook opmerkingen van de beleidsmakers van de gemeente (Rick en Jorden) meegenomen. In deze 2de kwaliteitswerkplaats werken we verder aan de criteria en aan hoe we de kwaliteit echt zichtbaar kunnen maken in elke speeltuin (monitoringssysteem).  

De kwaliteit en de kwaliteitscriteria zijn een belangrijk onderdeel van het beleidskader dat Rick en Jorden dit eerste kwartaal voorbereiden voor college en gemeenteraad. Marieke houdt daarom nauw contact met hen om ervoor te zorgen dat we samen tot één tekst komen. Direct na deze bijeenkomst gaat 'onze' tekst naar Rick en Jorden. Op 1 februari leggen Rick en Jorden hun eerste versie van het beleidskader voor aan de projectgroep 'Samen speelruimte maken'. Op 13 februari wordt er in een extra werkplaats aan dit beleidskader gewerkt. In maart legen zij het beleidkader voor aan het hele netwerk rond de speeltuinen.


Lees hier onze nieuwe tekst en zie hier het nieuwe kwaliteitswiel.


Thema’s

Elk groepje presenteert zijn tekst en geeft toelichting op de algemene omschrijving van het kwaliteitsthema, de criteria en hoe je dit monitort. De luisteraars stellen vragen en vullen aan. Deze opmerkingen worden meegenomen en verwerkt. Hieronder vind je de tekst met opmerkingen en op de foto's rechts zie je het groepje die aan dit thema heeft gewerkt.

  • Het hart  • Levendig  • Mensen


  • Uitdagende inrichting en speelwaarde


  • Onderhouden
  • Pedagogisch klimaat
  • Integraal bestuur en sociaal ondernemerschapMonitoring

Hoe monitor je deze kwaliteit? Per thema zijn er verschillende monitoring systemen bedacht. Alles bij elkaar voelt al die monitoring best 'veel' en 'zwaar'.


Onze volgende opdracht is dus om de monitoring 'licht, speels en hanteerbaar' te maken. We hebben alle ideeën voor monitoring letterlijk losgeknipt en ermee gepuzzeld.  

Hieruit zijn 5 verschillende categorieën van monitoring ontstaan. De komende weken werken we in kleine groepjes verder aan een praktische uitwerking per categorie. Kwaliteitsspel Kwaliteit op z'n tijd.
Concept-Kwaliteitsspel waarmee je vragen beantwoord over de verschillende kwaliteitsthema's. 
1. Belevingsonderzoek /
schouw met bezoekers

Mohamed, Robin, Alexander, Lies, Marieke

2. Jaarplan

Bob, Alexander, Wouter
3. Data Registraties

Leon, Saskia, Wouter 
4. Website


Suzan, Leon

5. Intercollegiale visitatie

Roos, Rianne, Marieke
Comments